Cuplu online / offline


Discordia din cuplu este platita psihoemotional de parteneri, de copii dar si de comunitate. In 2012 rata copiilor nascuti in afara casatoriei era de 40% in timp ce in 2000 procentul era de doar 27% datele fiind calculate pentru Europa pe loturi de 1000 de persoane provenind din tari diferite.

Networkingul vazut ca o maniera de socializare moderna a decis modul in care oamenii de azi intra intr-o relatie. Cuplul format in realitatea virtuala a intenetului il voi numi cuplu online. Conflictul apare cand unul dintre parteneri invoca valorile traditionale arondate entitatii numite cuplu offline, mergand chiar mai departe spre nevoia de a apartine unei familii. Cuplul offline este cel care exista in realitatea fizica, cel care face copii si formeaza familii.

Comunicarea online asigura un confort emotional partenerilor prin simplul fapt ca interfata electronica protejeaza Eul fiecaruia dintre ei, astfel scazand anxietatea determinata de factorii de noutate surveniti. Sigur, ramane intrebarea Cine sunt Eu de fapt : Eu online sau Eu offline?

Eul offline e cel care roseste, cel care ofteaza, cel care se balbaie, cel caruia I se blocheaza respiratia cand se intalneste cu persoana pe care o iubeste. Este cel care viseaza, face planuri si se pierde in intensitatea vertijului emotional caracteristic acelor situatii de viata in care simti ca te purifici si te eliberezi dintr-o stare tensionala.

Eul online este cel care se exprima in emotiocoane si se arata in poze cu atitudini artistico’VIP. Este cel care isi da check in si care se masoara in activitati WOW.

De multe ori partenerii se simt mai ancorati in povestea lor de dragoste cand isi scriu printr-o interfata electronica decat atunci cand se privesc fata in fata. Eu numesc asta cuplu online. Reactia este fireasca pentru ca firele emotionale, energetice, gandurile, umorile, vorbele, intentiile nu se oglindesc direct catre celalalt. Interpretarea se realizeaza prin imaginatie.

Relationarea directa a doua persoane aflate la o distanta de maxim 1 metru una de cealalta permite comunicarea pe toate palierele: emotional – constient, instinctiv-subconstient, intuitiv-inconstient.

Ea este diferita de comunicarea virtuala efectuata printr-un cloud in care emotiile nu sunt constientizate cu adevarat datorita absentei verificarii pantomimei persoanei iubite, instinctele poata mastile emoticoanelor  iar intuitia se substituie prin cenzura imperativelor morale.

Comunicarea printr-o interfata electronica purta in secolul 14 masti de carnaval si peruci buclate. Azi poarta fete galbene si caractere joviale. In aceasta paradigma stabilitatea unui cuplu este interesant si complicat de obtinut pentru ca trebuie sa gasim modalitatea prin care sa verificam daca ceea ce ne imaginam despre partener este cu adevarat ceea ce se petrece in realitatea fizica.

Realitatea virtuala este atat de profitabila dezvoltarii cognitive prin infinitele resurse informative pe care le include. Cand vine vorba despre cuplul online, interfata electronica imi va oferi doar suficienti stimuli pe baza carora sa imi imaginez ca ceea ce imi doresc de la partener/a isi doreste si el/a.  Fara numeroase  clarificari in realitatea fizica( Eul offline), e ca si cum te afli intr-o relatie imaginata cu tine insuti(Eul online).

It's only fair to share...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest