Copiii nazdravani intre 0 si 3 ani


Gandurile mele se indreapta catre parintii care simt ca nu mai pot duce greul rolului de parinte al unui copil neascultator. Am o veste foarte buna pentru noi: copiii neascultatori sunt copii speciali care ies din tiparele confirmate de medie. Ei pot fi geniile umanitatii sau delincventii ei daca nu sunt gestionati corespunzator potentialului lor real. Acesta e pretul succesului in viata copiilor nazdravani. Sunt inzestrati cu capacitati exploratorii si creative peste media despre care noi parintii suntem constienti. Acesti copii care nu stau locului o secunda si refuza sa stea cum ii pui si unde ii pui. Sunt copiii care se pricep foarte bine sa rationeze logic ceea ce denota o capacitate cognitiva semnificativa. Sunt copii curiosi si pregatiti oricand sa descopere solutii salvatoare.

Despre potentialul lor ne vom da seama de la varsta de 8 luni doar consemnand comportamentele lor. In vremea copilariei mici adica pana la varsta de 3 ani, trebuie sa ne amintim ca softul lor mental este programat de mama pe care o folosesc drept translator al acestei lumi pe care noi o numim uzual realitate. In prima etapa de dezvoltare, pana cand limbajul sau va fi dezvoltat, pana cand emotiile sale vor fi identificate cu definitie si intelegere, copilul va tipa tocmai pentru ca asta e singura modalitate sa isi exprime emotiile. Va tipa de bucurie, de furie, din dragoste, de oboseala, de foame, de sete, de plictiseala si altele. Daca adultii din jurul sau ii cer sa taca, cel mic va invata astfel sa isi reprime emotiile, sa nu-si dea voie sa se exprime firesc si autentic, ceea ce va avea serioase efecte nocive asupra modului in care se va relationa si va comunica in viata sa de adult.

Ce faci cand copilul tau tipa?

Ii explici ca ii intelegi starea si il inveti un comportament prin care sa isi poata gestiona singur o emotia.

Ceea ce ii invatam in primii ani de programare a softului mental copiii nostri vor fi toata viata lor pana in ultima clipa prin decizie proprie.

It's only fair to share...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest